Idén október 11-13. között újra a Városliget ad otthont a 7. Kürtőskalács Fesztiválnak, melyen az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő stand várja. A régi-új helyszín ezúttal a Vajdahunyad vára mögötti parkos terület, ahol az ínycsiklandozó kürtőskalács-desszertek mellett koncertek, színes gyermekprogramok és sok-sok meglepetés csábítja az őszi gasztroprogram kedvelőit.

„Ahogy azt már megszokhattuk, az idei év is hoz meglepetéseket a Kürtőskalács Fesztivál háza táján, ugyanis idén visszaköltözik a gasztroesemény a nagyközönség kedvenc helyére, a Városligetbe, ahol ezúttal a Vajdahunyad vár mögött elterülő tágas, igazi kürtőskalácsozós, piknikezős zöldövezetben még szellősebb környezetben várjuk a háromnapos rendezvényünkön az édesszájúakat. Idén, kihasználva a helyszín adottságait immáron 30 különböző kürtőskalács-készítő standdal várjuk a látogatókat. Természetesen a jól bevált ízek mellett találkozhatunk majd az Édes Mackó Kürtőskalács-cukrászda desszert-különlegességeivel, izgalmas, új ízekkel, formákkal és méretekkel, glutén-laktózmentes és fitness kürtőskaláccsal, de a jól bevált fesztivál étkeken túl, faszénen sült, sós falatokat is kóstolhatunk a Fesztiválon” – emeli ki a legcsábítóbb gasztro elemeket András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

A 7. Kürtőskalács Fesztiválon családi-és gyermekprogramok, kvízjátékok, szórakoztató társasjátékok, mese- és bábelőadások színesítik az ősz legillatosabb eseményét. Míg a kisebbeket a Kolompos Zenekar csalogatja táncba, addig a nagyobbak péntek este Puskás Petivel az élen a The Biebers-re bulizhatnak, szombaton Péter Szabó Szilvia ad nagykoncertet, vasárnap pedig a Tárkány Művek kalauzol el a tradicionális balkáni népzene világába.

Érdemes tehát már most bekarikázni a naptárban október 11-13-át ugyanis a 7. Kürtőskalács Fesztivál idén is remek hangulattal, mennyei kürtőskalácsokkal, színes programkínálattal és számos meglepetéssel vár mindenkit a Városligetben.