Magyar első hely a WACS Global Chef Challenge európai döntőjén

Hírek
Tipográfia

Adamek Balázs (Székesfehérvár) és commis-ja Murányi Mercédesz első helyezett lett a WACS Global Chef Challenge európai döntőjében Prágában, így ők jutnak tovább a 2018 júliusában rendezendő malajziai világdöntőbe  - adta közzé a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

Mint azt megírtuk október 6-8. között ismét Prága adott helyszínt a világszövetség európai kontinentális elődöntőjének a WACS Global Chef Challege-nek (felnőtt szakács), a WACS Global Pastry Chef Challenge-nek (cukrász) és a WACS Young Chef Challenge-nek (junior szakács), ahol kiderült, hogy kik csatlakoznak még a tavalyi évben már továbbjutást nyert nemzetek mellé.

A tavalyi szabálymódosítások még szorosabbá és izgalmasabbá tették a versenyt, hiszen az erfurti kulináris olimpián és a luxembourgi kulináris világbajnokságon (2016-ban Erfurt, 2018-ban Luxembourg, két évenként felváltva) a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenyprogramja alapján, szakácsok esetében az első 12, cukrászoknál és junior szakácsoknál pedig az első 2 nemzet automatikusa kvalifikálja magát világdöntőbe. Prágából 3-3-3 fő szerezhet jogot a továbbjutásra, 1 észak-, 1 közép- és 1 dél-európai a három kategóriában.A 2018-as Malajziai világdöntő helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő WorldChefs (WACS) világkongresszusa lesz.

Fotó: Facebook / Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner