A tetovált séf visszatért a képernyőre

Hírek
Tipográfia

Október 29-től a Viasat 3-on folytatódott Serényi Zsolt, azaz a Tetovált Séf gasztro-kirándulása 10 részes sorozatban.

Az első epizódban különleges hot-dog és extrém hortobágyi palacsinta volt a menü, a kísérő mártás alapja pedig csemegeuborka. A grill és a BBQ iránt elkötelezett szakács két főzés között mesélt őszintén hivatásról, családról, tetoválásokról, zöldségekről, tervekről - mindenről, ami az életében fontos – közölte a műsort támogató Bonduelle.

„Közel 25 éve főzök megállás nélkül télen-nyáron, esőben-hóban, napsütésben, csípőset vagy éppen édeset. Nem számolom, de több mint 1000 ételt készítettem csak a kamerák előtt, a tűznek és füstnek egyszerűen nem tudok ellenállni, a füst számomra egy fűszer - így lett a grill és a BBQ az én irányom. Az egyszerű, gyorsan elkészíthető, de magas minőséget képviselő ételekben hiszek. Imádom ezt a várost, volt egy álmom, végre megvalósult, alig egy hónapja saját éttermet nyitottam, ami Bp BARbq néven működik! Van saját fűszerkevérekem is, de nem ragaszkodom hozzá, szívesen kísérletezem, inspirálódom, mindig valami újdonságon dolgozom, mert ha ez nem így lenne, akkor nem is lenne értelme a munkámnak. Mindenkinek azt mondom – ne fogja vissza magát, a konyhában a bátorság a legfontosabb!” – kezd mesélni, majd hozzáteszi: a véletlen műve, hogy ő szakács lett, de szerencsére mindig megtalálták azok a feladatok, amelyek tartották benne a tüzet. Erdélyi származású dédnagymamájától, édesanyjától sokat tanult, tanul – legutóbb például azt, ha a melegszendvics oldalát tejföllel kenjük meg, sokkal finomabb, ropogósabb lesz. Érdemes kipróbálni, eddig mindenkinek bejött!

Kukorica, borsó, paprika nemcsak a látványos tetovált séf zöldségeskertjében van jelen, hanem a mindennapi főzésben, családi étkezésben is. „Ezek mind olyan klasszikus alapanyagok, amelyekből kis kreativitással hihetetlenül finom előételt, salátát, levest, számtalan egyszerűen elkészíthető fogással lehet megörvendeztetni családot, barátokat, vendégeket. Az én gyermekeim közül a legkisebb a legnyitottabb a zöldséges ételekre, a nagyobbak már saját ízlés, elképzelés szerint kísérleteznek, de szerencsére a zöldséget mindenki kedveli.”

A zöldségeknél maradva, a mesterszakács fantáziája beindul – a Bonduelle Gold chilis kukoricáról egy jó csípős krémleves jut eszébe; a Bonduelle Gold csemegekukoricáról egy olyan wrap, amiben más színes zöldség is van; a Vapeur fagyasztott zöldborsóról egy sűrű krém, vagy püré melegszendvicsre, wrapbe, a csicseriborsóból pedig 100 féle ételt tudna készíteni.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner