Japán séfek érkeznek a japán kormány budapesti gasztronómiai szemináriumára

Hírek
Tipográfia

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium (MAFF) november 22-én „Taste of Japan in Budapest” címmel első ízben rendez különleges gyakorlati szemináriumot és kóstolót Budapesten, amelyen a japán konyha sajátosságaiba engedett bepillantást.

A rendezvény célja a távol-keleti ország gasztronómiájának és autentikus összetevőinek megismertetése Magyarországon.

Az eseményre a magyar élelmiszeripar vezetői kaptak meghívást, köztük gyártók, forgalmazók, étteremtulajdonosok és főzőiskolák.

A kóstolóval egybekötött szeminárium első részében egy híres tokiói étterem vezető séfje mutatja be a japán konyha jellegzetes hozzávalóit, majd Dashi levest főz, és egy olyan japán fésűkagylót készít el, amely Budapesten is kapható. Az eseményen meg lehet ízlelni a különleges, gömb alakú Temari-sushit is. A japán italkülönlegesség, a szaké nemzetközi nagykövete tart kínálással egybekötött bemutatót.

Az ezt követő kóstolón a kizárólag japán alapanyagok felhasználásával készült ételsor mellé megfelelő szaké válogatást kínálnak. A szemináriumon bemutatott klasszikus szaké fajták mellett további, például szilvával, vagy citrusokkal ízesített szakékat is kóstolhatnak az egybegyűltek.

 

Az esemény szereplői:

Takayuki Moriyama

a tokiói Kintsuta étterem ügyvezetője és vezető séfje,

Yoshiko Ueno-Müller

sommelier, Sake Samurai,

Maki Stevenson

A Culinary Institute of Europe felnőttképzési program alapítója és elnöke

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner