S.Pellegrino Young Chef 2016: Sándor Rodrigóért szoríthatunk

Étel
Tipográfia

Az ifjú magyar szakács a csütörtökön kezdődő milánói világverseny döntőjében küzd meg a régiós győztesekkel.

A világ 19 legjobb fiatal szakácsával mérheti össze tudását október 13-15. között Sándor Rodrigo a S.Pellegrino Young Chef 2016 milánói döntőjében. A fiatal tehetségek felkutatását célzó nemzetközi verseny kelet-európai régiós válogatójának győztese tökéletes technikai tudása mellett azzal nyűgözte le az elődöntő zsűrijét, hogy táljával képes üzenetet közvetíteni. 

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – idén másodszor rendezi meg Milánóban a nemzetközi S. Pellegrino Young Chef versenyt azzal a céllal, hogy felkutassa és támogassa a világ fiatal gasztronómiai tehetségeit.

A megmérettetésre a világ 90 országából, 20 versenyrégióból több mint 3000 18 és 30 év közötti, legalább egyéves tapasztalattal rendelkező séf, sous chef és chef de partie nevezett egy emblematikus étel fotójával és receptjével. Az elődöntőbe 200-an – régiónként tízen – jutottak tovább, a milánói döntőben pedig a 20 régiós győztes versenyez majd.

Sándor Rodrigo, aki korábban többek között a budapesti Costes Downtown chef de partie-ja is volt, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós versenyen mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló táljával vívta ki a győzelmet.

Sándor Rodrigo október 13-15. között a verseny további 19 régiós nyertesével mérheti össze  tudását, hogy elnyerje a S. Pellegrino Young Chef 2016 címet.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner