Kiemelt étel témák

Mozaik Lista

A munkaerőhiány és az ebből fakadó magas árak miatt egyre kevesebben vágnak bele a termesztésbe, miközben az ellenálló magyar málna reneszánszát éli a külföldi piacon.

„A receptek saját fogyásom alatt születtek, ugyanis amikor elértem a 175 kilót, úgy döntöttem, hogy ez nem mehet így tovább” – mondta a séf.

A „Keverd újra, Buday” néven indult új műsora a szakácsnak a LifeTV-n, amelyben egészségtudatos és takarékos recepteket ajánl, amely kéthetente, szombatonként látható a LifeTV műsorán.  Az első rész itt látható >>

Bableves árpagyönggyel vagy brassói krumpli nélkül, zellerszárral: többek között hasonló ételekkel készül Buday Péter séf, a LifeTV legújabb műsorában. A Keverd újra, Budayban klasszikus és közkedvelt ételek készülnek, minőségi és egészséges alapanyagokból. A környezettudatosság mellett könnyen elkészíthető és pénztárcakímélő megoldásokat szeretne bemutatni Buday.

„A receptek saját fogyásom alatt születtek, ugyanis amikor elértem a 175 kilót, úgy döntöttem, hogy ez nem mehet így tovább. A megszokott ételeinket készítem a megszokott ízekben, csak az alapanyagokhoz nyúlok másképp” – kezdte Buday Péter. „Több fontos szempont alapján készítem el az ételeket. Nagyon fontos számomra a fenntarthatóság, ezért mindig igyekszem a lehető legtöbb szezonális, friss alapanyagot felhasználni. Az egészségtudatosság mellett az összetevők árát is figyelembe vettem, és mindenki számára elérhető hozzávalókkal főzöm, valamint a mai világ tempójának megfelelően, gyorsan elkészíthető recepteket mutatok be” – mondta el a sikeres séf.

Sorozatunk újabb része segítségével olyan unalmas fogásokba lehet életet lehelni, mint a sonkástészta és a slambuc. Mogyorósi Gábor, Molnár B. Tamás és Dalnoki Bence tésztareceptjeit ajánljuk.

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 1,9 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly ilyenkor. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek drágultak: a sertéshús ára 15,7 százalékkal lett magasabb, a baromfihúsé 15,8 százalékkal csökkent.

Az október 1-én tartandó szakácsversenyre a résztvevőktől kacsaételeket várnak, amely lehet előétel-főétel kombó, de csak főétel is lehet két fogásban. A garrnírunghoz a gyümölcsöt érdemes lehet már most elkezdeni tartósítani.

A várakozások szerint csaknem 18 ezer tonna hajtatott uborka teremhet az idén, amely elég lesz a növekvő magyar fogyasztás kiszolgálására.

A Nyárspolgár BBQ-nak két negyedik helyet sikerült megcsípni, és összetettben a hetedik helyen végeztek a 20 versenyző csapat között. A csapat vezetője, Adorjányi Máriusz szerint apróságokban lehetett volna javítani, de a kiadott dobozokkal elégedettek voltak.

A Bocuse d’Or első mozzanataként megjelent a receptpályázat, amelyből a legjobb 12 mehet tovább a decemberi hazai selejtezőre. A februári döntőbe, azonban a korábban Lyonba kijutott Széll Tamás és Molnár Gábor is bejuthat, ha időben jeleznek – mondta el a Chef&Pincérnek Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

A magyar tésztaételek leginkább a szegényebb rétegek túlélését szolgálták, de mai megújított változataikban érdemes lehetne könnyíteni rajta. A hatósági tesztek szerint megbízhatóak a száraztészták, de a tojástartalmukkal lehet gond.

Elkezdődött a kiválasztás és felkészülés folyamata: a szakácsok pályázatát augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. A pályázat témája: kacsa és kacsamáj, káposzta, alma.

A Pannonhalmi Levendulanapok programjai július 9-ig tartanak.

A kecskeméti rendőrségi fogadáson egy helyi étterem által felszolgált tejtermék két éve 12 dolgozónál heveny gyomorgörcsöt, hidegrázást, hányást és hasmenést okozott, egyikük kórházba is került.

Népszerű étel témák

Mozaik Lista

A munkaerőhiány és az ebből fakadó magas árak miatt egyre kevesebben vágnak bele a termesztésbe, miközben az ellenálló magyar málna reneszánszát éli a külföldi piacon.

Az október 1-én tartandó szakácsversenyre a résztvevőktől kacsaételeket várnak, amely lehet előétel-főétel kombó, de csak főétel is lehet két fogásban. A garrnírunghoz a gyümölcsöt érdemes lehet már most elkezdeni tartósítani.