Négy ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar csokoládégyártók az International Chocolate Awards versenyen - közölte a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség.

    Két ezüst érmet szerzett a Harrer Chocolat, egyet-egyet a chocoMe és a ChocoCard, továbbá bronzérmet vihetett haza a Csokiss Manufaktúra.
    A közlemény szerint a magyar kézműves csokoládé manufaktúrák az elmúlt 5 évben folyamatosan a dobogóra állhattak, miközben az idei versenyen a volt szocialista országok közül egyedül Szlovákia tudott 2 bronzérmet szerezni.
    "Büszkék vagyunk arra, hogy nem csak a V4 országok között vagyunk az abszolút elsők, hanem a közép-európai térség és különösen a Kárpát medence egyeduralkodójává váltunk" - fogalmazott a szövetség a közleményben.
    A szövetség céljai között első helyen szerepel, hogy az édességfogyasztási szokásokat megváltoztassa Magyarországon, és a mennyiségi fogyasztást a minőségi felé terelje. A szakmai szervezet igyekszik alternatívát kínálni a multinacionális termékekkel szemben, ezért minden erővel azon van, hogy ezek a manufaktúrák minél ismertebbek legyenek - hangoztatta közleményében a  Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség.
    A nemzetközi verseny nyerteseit november 17-én Firenzében jelentették be, a csokoládékat október 26. és november 2. között zsűrizték - derül ki International Chocolate Awards honlapjáról.

 

mti