Elstartolt a BaGaTech – terítéken az ország tortája és kakaós csigája

Hírek
Tipográfia

A csütörtökön kezdődött BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon a tízedik ország tortája pályázaton tízre szűkítik a versenyzők számát, de az is kiderül, hogy melyik a legjobb kakaós csiga.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tízedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája”, pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.

Csak tíz maradhat

A 2007-ben indult kezdeményezés évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért, a nyertes tortát hatalmas érdeklődés kíséri.

Az új, kreatív ötletek és különleges ízvilágok minden évben nagy izgalommal és várakozással töltik meg a versenyidőszakot, melyet most a közönség is testközelből megtapasztalhat, hisz közeleg az első zsűrizési kör, mely ezúttal élőben, szakmai közönség előtt rendezik meg a BaGaTech Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításon a Syma Csarnokban.

A szakmai zsűri négy fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben, 2016. március 10-11-én, az anonim nevezett tortákból választják ki a tíz továbbjutót. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését.

A júniusi második körben újrakóstolják a továbbjutott tortákat és kiválasztják a három döntőst.

Júliusban, a harmadik körben a három döntős alkotás készítőivel konzultálva a zsűri javaslatokat tesz a torták további tökéletesítésére.

Végül a negyedik, utolsó zsűrizési körben a tortákat a szakmai zsűri előtt kell elkészítenie a versenyzőknek, ahol újra pontozással választják ki a győztest, hogy augusztusban kihirdethessük az idén jubileumi, tízedik Magyarország Tortáját.

Melyik az igazi kakaós?

Puha és ropogós, kerek és vastag, kakaós és porcukros….mindenkinek van kedvenc kakaós csigája. De azt tudjuk, hogy milyen is az igazi? Vajon hány darabot veszünk belőle évente, hogyan ismerhetjük fel a hazai termékeket, mivel támogatja a Magyar Pékszövetség a hazai pékeket és mit jelent a Magyar Pékség Védjegy? Ez is kiderül az expón.

A BaGaTech Nemzetközi Sütőipari, Cukrászati és Gasztrotechnikai Szakkiállításra hagyományos és kreatív kategóriában szakmai zsűri választotta ki a nyertes csigát. Hamarosan az is kiderül, kik nyertek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner