Itt az év fagylaltja, az ország tortája versenyén már csak hárman maradtak

Hírek
Tipográfia

Csak egy maradhatott a fagylaltok versenyén a 85 induló közül, ahol a kötelező íz a meggy volt. A salgótarjáni cukrászdából két torta is versenyben maradt, míg a dunaföldvári cukrászok is drukkolhatnak.

A Vezúv elnevezésű kreáció lett idén az év fagylaltja, amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a szegedi Virág Cukrászdában 85 nevezett fagylalt közül választott ki. A nyertes csokoládés, kakaós és karamellás, tejes alapú fagylaltra meggyszószt is öntött Hiczkó Henrietta, aki a budapesti Nándori cukrászdából nevezett a versenyre - közölte a testület kedden.

A nevezett fagylaltokról tizennégy fős szakmai és nyolc fős közönségzsűri döntött. Ez utóbbi tagjai voltak:

- Ördög Nóra televíziós műsorvezető

- Liptai Claudia színművésznő, cukrász

- Tarján Zsófi és Lázár Tibor közkedvelt szegedi Honeybeast együttes tagjai

- dr. Botka László, Szeged polgármestere

- Marko Krivokapic, a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője

- Segal Viktor gasztronómiai tanácsadó, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja

- Dr. Munz Károly ügyvéd, gasztronómus és barista

A hétfői rendezvényen megtartották a Magyarország tortája verseny középdöntőjét is, ahol a szakmai zsűri tíz tortából választotta ki azt a hármat, amelyek közül az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódva hirdetnek majd nyertest. A döntőbe idén a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert Aranyos körtetortája, és a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászdából Szó Gellért cukrász két tortája, az Őrség zöld aranya és a Zuzorka került.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner