Az albán fagyi ellen rendeznek igazmondó fagyiversenyt

Események
Tipográfia

Az I. Országos „Igazmondó” Fagyi verseny különlegessége, hogy 4 – 14 éves közötti gyermekek bírálják el a versenybe nevezett fagylaltokat.

 

A tizenkét fős zsűriben hatan hírességek gyermekei, hatan pedig a „Gasztronómia” című országosan meghirdetett rajzpályázat nyertesei. Ennek postára adási határideje május 25-e szerda.        

A fagyi versenyre cukrászdák, kézműves fagylaltozók, valamint alapanyaggyártók, és forgalmazók nevezhetnek országszerte, de a hobbicukrászok, házi asszonyok előtt is, így az ő jelentkezésüket is várják. A fagyi verseny nevezési határideje május 31-e, kedd.

A szervező Sisi Alapítvány célul tűzte ki, hogy rendezvényein olyan ismert, és elismert személyek kapjanak meghívást, akikre a gyermekek, és a társadalom méltán büszke, és példakép lehet kitartásból, céltudatosságból, elérni akarásból.

A rendezvény célja azon túl, hogy népszerűsítik a klasszikus és hagyományos jó minőségű magyar kézműves fagylaltot, hogy gyermekeket megtanítsák, és felvilágosítsák az „igaz szépen, gusztán, és csábítóan kinéző, ámbár rossz minőségű, egészségtelen jeges édesség (albán fagyi) fogyasztásának veszélyeire.” – derül ki a szervezők közleményéből.

A rendezvényt június 11-én 10 órától tartják a Petőfi Sándor Oktatási és Művelődési Központban Dömsödön.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner