Macaron Nap 2013

Események
Tipográfia

2013. március 20-án ismét Macaron Napot tartanak Magyarországon, ahol várhatóan 20 magyar cukrászda bemutatja több ízben és szín­ben készült macaronjait, az érdeklődők pedig vásárolhatnak belőle kedvük szerint. A rendezvény délután 3-tól este 9-ig tart, helyszíne az Erzsébet téri Akvárium Klub.

 A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezik a Macaron Napot, ezúttal az OKEGO Reklámügynökség keretein belül. Több nagy presztizsű cukrászda, példá­ul a La Praline és a Centrál Kávéház egészen biztosan ott lesz a kiállítók között, de jelezte részvételi szándékát a Four Seasons Gresham és az elis­mert macaron készítő Korponai Péter is a Desszert Neked keretein belül. A paletta a macaron témához kapcsolódó konyhai eszköz, ékszer és kis macaron szappanokkal érkező kiállítókkal is színesedik. Zólyomi Zsolt, Magyarország legnagyobb parfümőre csodálatos macaron illatokkal és meglepetés termékekkel érkezik.

A macaron Franciaországban népszerű, különleges desszert, álta­lában 3 cm átmérőjű színes korong. Darált mandulából, cukorból és (cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből készül a két kis, általában 3cm átmérőjű korong, amelyet csokoládé- vagy más ízesítésű krém­mel tapasztanak össze. A jó macaron könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát. A különleges ízek harmóniája, a macaron különleges állaga és nem utolsósorban változatos színvilá­ga, ami igazán rabul ejti a macaron rajongókat.

Aki kóstolt már valódi, szakszerűen elkészített változatot (elsőre leginkább Párizsban, ahol óriási kultusznak örvend), megérti, hogy miért a nagy nemzetközi őrület. A legjobb cukrászatok naponta több ezret adnak el belőlük.
New Yorkban és Párizsban már sokadik éve rendezik meg a Macaron Napot, mindig március 20-án. Ezen a napon bemutatkoznak a macaront árusító üzletek és számos rendezvényen népszerűsítik ezt a különleges, színes édességet. Az első magyarországi Macaron Napot 2012-ben az Eiffel téri nU Bisztróban rendezték. Aznap összesen 8000 macaront adtak el a cukrászdák.
A 2012. má,-rcius 20-i első Macaron Nap után elindult hódító útjára a macaron Magyarországon is, és rengetegen megismerték ezt a színes, szerethető édességet.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner