Megvannak a “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny döntősei

Események
Tipográfia

Idén a bogyós gyümölcsök, a túró és a csokoládé a sláger, de levendula és bazsalikom is került a tortákba. Indul a háziverseny is, amire bárki nevezhet fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül sütött, egészséges és finom tortájával augusztus 15-ig.

A “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny azt tűzte ki célul, hogy a  cukrászok mellett a nagyközönségnek is megmutassa, hogy lehet fehérliszt,  és cukor nélkül is mennyei édességeket készíteni. Így a kiegyensúlyozott táplálkozás része lehet az édességfogyasztás.

A „Magyarország Cukormentes Tortája“ versenyre minden évben cukrászmesterek pályázhatnak, és idén is szorgosan készültek.  A zsűri nemcsak a  megfelelő alapanyagok használatát, az alacsony szénhidrát- vagy kalóriatartalmat pontozta, hanem figyelembe vette az innovációt, a cukrászati gyakorlatot, a torta küllemét és ízeinek harmóniáját, valamint a magyar ízvilághoz köthetőséget is.

A beérkezett pályamunkák között elsősorban a bogyós gyümölcsök ízei domináltak. A zsűri több túróval készült tortát is kóstolhatott, de pályáztak csokoládés, levendulás és bazsalikomos ízűvel is.  Az előző évekhez képest bátrabban használták a fűszereket a cukrászmesterek. A döntőbe három ötletes és finom édesség jutott: a Bazsalikomos csipkebogyó, a Csokis kaland és a Döbleces almás.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett verseny győztes tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-ai ünnepségeken kóstolhatja meg először a finomságot, a Magyarország Tortájával együtt. Ezt követően pedig az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny részeként idén is lesz háziverseny, melyen a legfinomabb és a legegészségesebb "otthon" készült tortát díjazza az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.  Nevezhet cukrász, aki nem ipartestületi tag, vagy háziasszonyok, gasztrobloggerek, és mindenki más! A  kihívás ugyanaz mint az ipartestületi mestereknek: fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül, kalória- és szénhidrátszegény torta készítése, mely egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető.
A háziverseny kiírása és a részletek megtalálhatóak az alapítvány Facebook oldalán és honlapján!

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner