Közösségi főzés a látássérültekért (2)

Uncategorised
Tipográfia

Rendhagyó főzésre invitálta a Szempont Alapítvány támogatóit, partnereit és az érdeklődőket 2013. február 24-én vasárnap, a Szimplakertbe. A látássérültek által főzött háztáji ebédnek előre megszabott ára nem volt, a támogatásokat az alapítvány munkájára fordítják majd a szervezők.

Az ebéd elkészítésében a Bonduelle is aktívan részt vett, hiszen többek között az ő általuk felajánlott konzervek is a főzés alapját képezték. Az alapítvány a jótékonysági nap bevételéből, a látássérülteknek vásárol majd további rehabilitációs eszközöket. Hatalmas siker és figyelem kísérte a Szempont Alapítvány által szervezett közösségi főzést a Szimpla kertben, február 24-én, vasárnap. Az alapítvány a látássérültek megsegítésére készített finom ebédet, amelynek teljes bevételét eszközök beszerzésére fordítja. Az alapítvány több mint száz adag ételt osztott ki, a támogatók legnagyobb örömére.
„A közösségi főzés egy újabb bizonyíték volt arra, hogy a látássérült emberek mindazokra a feladatokra és tevékenységekre képesek, mint egészséges társaik, azzal a különbséggel, hogy ők speciális eszközöket és módszereket igényelnek.” – mondta el Kónya Katalin, a Szempont Alapítvány ügyvezetője. A főzésben segítséget nyújtott Kőszegi Ákos, Jászai Mari-díjas színpadi- és szinkronszínészünk. „Nagyon érdekes volt nem látó embernek segíteni petrezselymet, vagy répát aprítani, hihetetlen, hogy mi mindenre oda kell figyelni, segítve a munkájukat. És persze számos tréfálkozás és nevetés is tarkította közös főzőcskénket. Szerencsére nagyszerű látó embereket is megismertem az alapítvány munkatársaiban, akik lenyűgöző munkát végeznek, sőt a „Közös Lábas”-ban kitűnő ételek készültek hála nekik.” – mondta el a színművész.
A főzéshez számos támogató nyújtott ingyenesen alapanyagokat, köztük a Bonduelle is, hiszen a cég ahol csak tud, segít a saját eszközeivel – most is nagy örömükre szolgált, hogy részt vehettek egy ilyen jó ügyet szolgáló rendezvényen. Ezúttal 10 doboz zöldborsó konzervvel, 10 doboz mexikói mártásos vörösbab konzervvel, 10 doboz vörösbab konzervvel, illetve 10 doboz nagy  GOLD kukoricával járultak hozzá a kiváló ízek harmóniájához. Az alapanyagokból zöldséges curry és chili con carne készült a Szimpla óriási üstjében – a finom ételek pedig minden látogatónak és támogatónak nagyon ízlettek.

hírlevélfeliratkozás

newsletter